Licensing Music to Podcasters session at MediaCamp2

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εξαιρετικά ενδιαφέροντος Media Camp Athens 2 έκανα μια παρουσίαση στις εκδηλώσεις του Podcamp με θέμα:

  1. Την αναζήτηση μουσικής ελεύθερης δικαιωμάτων.
  2. Τη αναζήτηση μουσικής στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων μέσω creative commons.
  3. Τις βασικές αρχές στα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών.
  4. Πρακτικά θέματα που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα σε σχέση με το podcasting.
  5. Τα θέματα αδειοδοτήσεων που αφορούν σε μουσικά έργα που η χρήση του απαιτεί πρότερη συναίνεση των δημιουργών ή των οργανισμών συλλογικής που τους εκπροσωπούν.
  6. Τις θέσεις των εμπλεκόμενων οργανισμών συλλογικής διαχείρισης στο θέμα αδειοδότησης μουσικής για χρήση σε podcasts.
    Τέλος υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό σε θέματα που αφορούν τις θέσεις των οργανισμών, τις χρεώσεις αλλά και τις ραγδαίες εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Η παρουσίαση μου στο podcamp σε αρχείο PDF.

Aκούστε επίσης ένα  enhanced podcast (αν το δείτε μέσω του iTunes της Αpple έχει φωτογραφίες, links & chapters) που είχα φτιάξει με το Garageband της Apple επ’ αφορμή της τελετής απονομής του Makemusic Contest 2007 του οποίου είχα την ευθύνη διοργάνωσης και παρουσίασης.

Αξίζει να ακούσετε την ομιλία μου στην έναρξης της τελετής απονομής που περιέχεται στο podcast που δείχνει πόσο τα όσα για τις εξελίξεις στη μουσική βιομηχανία τότε φαίνονταν μακριά μας αποτελούν σήμερα μέρος της υπό συνεχή διαμόρφωση κατάστασης.

 

original post here

Session by Antonis Plessas 

Leave a comment